Utdanningsprogram for elektrofag er et yrkesfaglig utdanningsprogram i videregående opplæring. Programmet inneholder en rekke fagområder innen sterkstrøm og svakstrøm som automatiserte anlegg, elektriske bygningsinstallasjoner, produksjon og overføring av elektrisk energi og elektroniske datasystemer. De to første årene av opplæringen blir gitt i videregående skole, mens den avsluttende spesialiseringen blir normalt gitt i bedrift med avsluttende fagprøve.

Utdanningsprogram for elektrofag gir muligheter for arbeid i mange yrker for installasjon, vedlikehold og reparasjon av elektriske og elektroniske installasjoner. Elever som søker seg til utdanningsprogram for elektrofag, må være nøyaktige og kunne jobbe systematisk. De må ha gode praktiske ferdigheter og helhetsforståelse, ha evne til kreativitet og være løsningsorienterte. Ordenssans, godt håndlag og serviceholdning kommer også vel med.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg