Ullvoks, talgsubstans som utskilles av sauens talgkjertler og forekommer i all uvasket ull i varierende mengder. Ullvoks kalles ofte for ullfett, men er ikke en vanlig fettforbindelse. Lanolin er renset og bleket ullvoks og brukes mye til kosmetiske formål.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.