Kristus og Pilatus

Gino Severini: Kristus og Pilatus, detalj, 1930-årene.

Kristus og Pilatus
Av .
Lisens: Begrenset gjenbruk

Tessera er firkantede, myntlignende merker i forskjellig materiale (bronse, terrakotta, ben og så videre) som i antikken ble brukt som inngangsbillett, spillemerke, kvittering og lignende.

Faktaboks

Uttale
tˈessera

Tessera kalles nå også de små biter av stein, glass eller metall som mosaikker settes sammen av.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer (4)

skrev Mats Linder

Bør kanskje for eksempel flyttes hit: https://snl.no/.taxonomy/712

svarte Mats Linder

Jeg er svært usikker. Det var et løst forslag. Forsøkte å finne noe som feks. betalingsmiddel, der den passer bedre. De fleste artiklene i denne kategorien «Visuelle fenomener og objekter» skulle vært plassert andre steder for så å fjerne denne kategorien :)

skrev Christian Leborg

Det ble etablert en kategori under “design” som heter: “Vusuelle fenomener og elementer”. Denne kategorien skulle inneholde fenomener som for eksempel: abstrakte visuelle fenomener som “flate”, konkrete visuelle fenomener som “form” og “farge”, visuelle aktiviteter som “repetisjon” med “frekvens” og visuelle relasjoner som “fin/grov”. Det bør opprettes en egen katgori som for aksempel kan kalles “objekter/produkter” som kan inneholde ting som “tessera”.

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg