Skatt på bolig er skatter og avgifter rettet mot boligeiere. I Norge skattlegges bolig på flere måter, blant annet i form av formuesskatt og kommunal eiendomsskatt. Også dokumentavgift ved eiendomskjøp er en skatt som treffer boliger.

Inntekter fra egen bolig er i stor utstrekning skattefrie. Fordelen ved å bo i egen bolig er skattefri etter at reglene om prosentligning av bolig ble opphevet i 2005.

Gevinst ved salg av bolig er skattefri dersom selgeren har eid boligen i minst ett år og har bodd der i minst ett av de to siste årene. Dette gjelder også ved salg av bolig hvor deler av arealet har vært utleid dersom minst halvparten av boligen regnet etter utleieverdien er brukt som egen bolig.

Utleieinntekter fra egen bolig er skattefrie der leieforholdet varer i 30 dager eller mer og eieren benytter minst halvparten av boligen selv, beregnet etter utleieverdien.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg