sensitive personopplysninger

Artikkelstart

Sensitive personopplysninger er et begrep som ble brukt i den tidligere , av 14. april 2000 om personopplysninger som det gjaldt særlig strenge regler for. I den nye personopplysningsloven av 15. juni 2018 nr. 38, som gjør EUs personvernforordning til lov i Norge, brukes ikke lenger uttrykket sensitive personopplysninger.

I den personvernforordningen er det i stedet kommet bestemmelser i forordningens artikkel 9 om behandling av det som kalles "særlige kategorier av personopplysninger".

Hovedregelen lyder:

"Behandling av personopplysninger om rasemessig eller etnisk opprinnelse, politisk oppfatning, religion, filosofisk overbevisning eller fagforeningsmedlemskap, samt behandling av genetiske opplysninger og biometriske opplysninger med det formål å entydig identifisere en fysisk person, helseopplysninger eller opplysninger om en fysisk persons seksuelle forhold eller seksuelle orientering, er forbudt."

Dette tilsvarer det tidligere begrepet "sensitive personopplysninger", med tillegg av genetiske og biometriske opplysninger.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg