Caprimulgus sp.
En afrikansk nattravn i slekten Caprimulgus, som også vår hjemlige nattravn tilhører. Lake Manyara National Park, Tanzania.
Caprimulgus sp.
Lisens: CC BY SA 3.0

Nattravner er en familie av fugler i ordenen nattravnfugler Den omfatter rundt 90 arter og er utbredt over hele verden. I Europa hekker to arter: nattravn og rødhalsnattravn.

Faktaboks

Også kjent som
nattravnfamilien
Vitenskapelig navn
Caprimulgidae

Beskrivelse

Nattravnene er trostestore fugler med forholdsvis stort hode og store øyne. Bena er meget korte. Nebbet er svakt og kort, men gapet er stort og tilpasset til å fange insekter i flukten.

De fleste artene har lange og mer eller mindre spisse vinger. Noen har sterkt forlengede indre håndsvingfjær, som i flukten strekker seg langt bak halespissen. Fjærdrakten er bløt og oftest brun, rødbrun, gulbrun, grå eller svart, med flekker, streker og tverrstriper.

Atferd

De fleste artene er aktive om natten. Om dagen holder de seg i ro og godt kamuflert, enten på bakken eller på en gren. Se også arten dvalenattravn.

Les mer i Store norske leksikon

Faktaboks

nattravner
Caprimulgidae
Artsdatabanken-ID
4595
GBIF-ID
5225

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg