nattape

Nattape fra Panama.
Av .
Lisens: CC BY 3.0

Nattape er en primatart i kapusinerapefamilien.

Faktaboks

også kjent som:

mirikina, Aotus trivirgatus

Pelsen er brun, grå eller rødspraglet på ryggsiden og bena. Undersiden er gulhvit til oransje. Hodet har typiske trekantede, hvite flekker over de store øynene samt tre svarte striper på pannen. Kroppslengden er 24–47 centimeter, halen 22–42 centimeter og vekten 0,8–1,3 kilogram.

De lever i grupper på 3–5 dyr og er for det meste nattaktive. Nattaper forekommer fra savanne og tørre skoger til regnskog, fra havnivå og opptil 3000 meter over havet. De er utbredt i Sør-Amerika.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg