Mali har hatt pressefrihet siden 1991, og har et stort antall dagsaviser som hovedsakelig utgis i Bamako. L'Essor-La Voix du Peuple (grunnlagt i 1949, opplag cirka 3500) er den eldste avisen som også var organet til det eneste tillatte partiet før innføringen av demokratisk flerpartisystem i 1991. Den største avisen er Les Echos (grunnlagt i 1989, opplag cirka 30 000). I tillegg til dagsavisene utkommer mange ulike ukeaviser og magasiner. De aller fleste avisene utgis på fransk.

Den statseide Radiodiffusion-Télévision Malienne sender på fransk og åtte regionale språk. Fjernsynssendinger startet i 1983. I 1992 ble det åpnet for private radio- og fjernsynsstasjoner, og det er nå 16 private radiostasjoner og to private TV-selskaper. Det ene (Multicanal SA) videresender internasjonale TV-programmer, det andre (TV Klédu) er et kabel-TV-selskap, som også videreformidler internasjonale programmer.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg