markedsordre

Ordrebok fra Oslo Børs

Artikkelstart

Markedsordre er en ordre for handel på børs der kun kvantum spesifiseres. Ordren blir så matchet til den beste limitordren som ligger i ordreboken.

En limitordre vil altså ligge i ordreboken inntil noen aksepterer prisen, mens en markedsordre gjennomføres umiddelbart til den beste tilbudte prisen.

I figuren ser vi at det ligger 13 415 aksjer til salgs til 159,10. Dette er den laveste tilgjengelige prisen du kan kjøpe aksjen for. Legger du inn en markedsordre for kjøp av 100 aksjer, vil du betale 159,10 for disse. Volumet i ordreboken vil da umiddelbart synke fra 13 415 til 13 315.

Handelsplattformer uten valg mellom limit- og markedsordrer 

På mange handelsplattformer gis ofte ikke brukeren anledning til å velge mellom limit og markedsordre. Markedsordre blir da automatisk lagt inn dersom brukeren setter en pris som er lik eller dårligere enn den beste tilbudte kursen.

I eksempelfiguren vil det si at om du legger inn en kjøpsordre til pris 159,10 eller høyere, vil det registreres som en markedsordre. Transaksjonen gjennomføres da umiddelbart til pris 159,10.

Legger du inn en lavere pris enn 159,10, legges ordren automatisk inn som en limitordre.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg