Labrador retriever

Labrador retriever.

Av /NTB Scanpix ※.

Labrador retriever har utmerkede apportegenskaper.

.
Lisens: Begrenset gjenbruk

Labrador retriever er en britisk apporterende hunderase. Det er mange teorier om rasens historie, men hunder fra Labrador-halvøya på Canadas østkyst (St. Johnshund) ble krysset med engelske stående fuglehunder. Rasen har overtatt St. Johnshundens utmerkede apportøregenskaper. Brukes i dag noe til apporterende vannjakt. Rasen har stor arbeidslyst og er lettdressert, og anvendes derfor bl.a. som førerhund og narkotikahund. Den er en av de mest populære selskapshunderasene.

Faktaboks

Uttale
lˈabrador retriever

Beskrivelse

Den er rektangulær med en mankehøyde for tisper på 54–56 cm, og for hannhunder 56–57 cm. Den har bred skalle, dyp, bred snute og middelstore, mørke øyne. Den har små, hengende ører og middels lang hale som er meget tykk ved roten. Pelsen er kort, grov, glatt, og vannavstøtende, og er ensfarget svart, leverbrun eller gul. Ubetydelig hvit brystflekk kan tillates.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg