Maske
Senufo-folket lager særpregede dyrelignende masker. Fra det 20. århundre.
Av .
Notre Dame de la Paix
Notre Dame de la Paix
Av .

Elfenbenskysten har en rik folkekunst. Blant de mest kjente eksemplene er baulefolkets vevnader, gullarbeider og særlig deres treskulpturer som fremstiller helteskikkelser fra landets historie. Senufo-folket lager særpregede dyrelignende masker.

Det moderne Elfenbenskysten er blitt kjent for den store kirken Nôtre Dame de la Paix i Yamoussoukro. Den er Afrikas største kirke, innviet av pave Johannes Paul 2 i 1990. Avdøde president Félix Houphouët-Boigny tok initiativet til oppførelsen av denne enorme basilikaen, som er en kopi av Peterskirken i Roma, med en stor kuppel over høyalteret. Kirken, som kostet om lag 300 millioner amerikanske dollar, har store vinduer med glassmalerier, alle håndblåst i Frankrike. Av figurene avbildet på de store glassmaleriene er det bare én svart mann, han kneler foran Kristus og har klare likhetstrekk med president Houphouët-Boigny.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg