kragebjørn

Kragebjørnen forekommer over store deler av Asia.
Av .
Lisens: CC BY NC SA 3.0

Artikkelstart

Kragebjørn, også kalt månebjørn, er en art i bjørnefamilien.

Faktaboks

Også kjent som
Ursus thibetanus

Beskrivelse

Den er langhåret med blåsvart pels, særlig på sidene av halsen, skuldrene og nakken. Dette gjør at det ser ut som om dyret har pelskrage. Den har hvit underleppe og hvit, Y-formet flekk på brystet. Lengde fra snute til halespiss kan være opptil 170 cm, vekt opptil 120 kg, hunner bare opptil 70 kg.

Levested og utbredelse

Kragebjørnen lever i skoger og buskvegetasjon. Den forekommer over store deler av Asia.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg