Kodiakbjørn, også kalt Alaskas kjempebjørn, Ursus arctos middendorffi, er en underart av bjørn (brunbjørn), en rovdyrart i bjørnefamilien.

Kodiakbjørnen er sammen med isbjørnen verdens største bjørn, maksimal vekt kan gå opp imot 800 kg; lengden kan bli rundt 3 m. Den forekommer på øya Kodiak og noen av naboøyene, samt sørkysten av Alaska. Som hos andre brunbjørner varierer fargen fra grått til mørkt, enkelte kan være temmelig gule. Laks er et viktig innslag i kosten om sommeren.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål til artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.