I hundekjøring Nordisk stil benyttes pulk med skimeier, hvor føreren går på ski og er forbundet til pulken med et tau. Han har ikke lov å passere lederhunden, men kan ellers hjelpe hundespannet hvis nødvendig. Snørekjøring med én eller to hunder uten pulk, hvor hunden(e) har sele med line til skiløperen, er også vanlig.

Den mest brukte konkurransehunden er vorsteher. Tidligere er også andre raser benyttet, som schäfer, riesenschnauzer m.fl.

I pulkkjøring konkurreres det i enspann, tospann eller flerspann med opptil fire hunder, samt i stafett. Trekklasten er avhengig av hundenes vekt, men skal være høyst 25 kg for enspann og høyst 50 kg for tospann. I turklasser er vekten 15 kg for hver hund. Norske standarddistanser er 5, 10, 15, 20 og 30 km.

Nordisk stil er lite utbredt utenfor Norge. Lena Boysen Hillestad ble verdensmester i nordisk stil 1991, 1995 og 1999. Hun har 5 VM og 7 EM; totalt 24 internasjonale medaljer i nordisk stil. Solveig Kristiansen Aaseby har 4 VM og 9 EM, tilsammen 30 internasjonale medaljer.

Andreas Fossnes tok fem gull under VM 2009. Han har 5 VM og 7 EM; totalt 15 internasjonale medaljer i nordisk stil. 

Svein Ivar Moen  ble verdensmester i 2-spann snørekjøring 2011 på Hamar. Han har 5 VM og 1 EM; totalt 12 internasjonale medaljer i nordisk stil.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.