Riesenschnauzer er en tysk hunderase som ofte brukes som tjenestehund. Tross rasenavn og utseende er den lite beslektet med schnauzerrasene. Opprinnelig er den en sørtysk drivhund. Da landeveistransport av storfe ble erstattet med jernbanetransport, mistet drivhundene sin betydning, og antallet gikk sterkt tilbake. Riesenschnauzeren ble reddet fordi den hadde en viss likhet med mellomschnauzeren, og ble lansert som en kjempeutgave av schnauzer under navnet Münchener Schnauzer. Ettersom rasen ble mer schnauzerlignende ved hjelp av avlsutvalg, innarbeidet det nåværende rasenavnet seg.

Den er kvadratisk med en mankehøyde på 60–70 cm. Hodet er langt med flatt skalletak. På grunn av buskete øyebryn virker stoppen mer markert enn den er. Snutepartiet er kraftig. Øynene er rettet rett fremover, og blikket er skarpt. Den har høyt ansatte, V-formede, hengende ører og høyt ansatt hale. Underullen er bløt, mens dekkhårene er harde og strie. Den er svart eller pepper-og-salt-farget.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

25. februar 2009 skrev Bjarte Møller Bjørge

Denne artikkelen er mangelfull. Det mangler temaer som bruksområder,rasens utvikling og utfordringer ved helse og arvbarhet. Jeg kjenner temaet godt og stiller meg gjerne til disposisjon.

17. mars 2009 svarte Wenche Eikeseth

Den teksten som ligger inne i SNL er direkte fra papirutgaven av leksikonet, hvor det ikke var plass til mye tekst. Teksten i nettugaven vil bli utvidet og forbedret etterhvert, men det er over 300 tekster/raser som skal gjennomgås - og det tar litt tid.Hilsen Wenche Eikeseth

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.