harlekinsel

Artikkelstart

Harlekinsel er en selart i familien ekte seler (Phocidae).

Faktaboks

Uttale
hˈarlekinsel
Også kjent som
Phoca fasciata

Både hannen og hunnene er om lag 150 centimeter lange og veier omkring 90 kilo. Kroppen er mørk, med lyse bånd rundt halsen, bakre del av brystet og rundt fremsveivene.

Den lever av fisk, reker og blekksprut som tas på dypt vann. Ungene fødes i april i områder med pakkis.

Harlekinselen yngler i Beringhavet og Okhotskhavet. Utenfor yngletiden forekommer de også i Tsjuktsjerhavet, og streifdyr forekommer helt sør til Hokkaido og California.

Jakten på harlekinselen er forholdsvis begrenset, og man regner med at det finnes i størrelsesordenen 100 000–200 000 dyr.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg