harlekinsel

Harlekinsel, selart i familien ekte seler (Phocidae). Både hannen og hunnene er om lag 150 cm lange og veier omkring 90 kg. Kroppen er mørk med lyse bånd rundt halsen, bakre del av brystet og rundt fremsveivene. Lever av fisk, reker og blekksprut som tas på dypt vann. Ungene fødes i april i områder med pakkis. Harlekinselen yngler i Beringhavet og Okhotskhavet. Utenfor yngletiden forekommer de også i Tsjuktsjerhavet, og streifdyr forekommer helt sør til Hokkaido og California.

Faktaboks

Uttale
hˈarlekinsel
Også kjent som
Phoca fasciata

Jakten på harlekinselen er forholdsvis begrenset, og man regner med at det finnes i størrelsesorden 100 000–200 000 dyr.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg