Fruktøl, surøl tilsatt frukt.

Lambic er en belgisk type surøl som også tilsettes frukt. Mest vanlig er varianten Kriek (kirsebær), Framboise/Frambozen (bringebær), men versjoner med solbær og aprikoser er ikke uvanlige. Cantelion bryggeri har laget versjoner tilsatt druer og multer. Kommersielle (søte) versjoner er oftest tilsatt fruktsirup. 

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

6. oktober 2014 skrev Lars Mæhlum

Jeg foreslår at oppslagsordet endres til fruktøl slik at artikkelen kan gjøres mer generell og dekke fruktøl som er gjort på annet øl enn lambic. Frukt Lambic er også en uheldig orddeling.

2. mai 2016 svarte Kjell-Olav Hovde

Hei, har rettet opp slik du foreslår. Det er bare å gå i gang med utvidelse. Kjell-Olav

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.