fruktøl

Fruktøl, surøl tilsatt frukt.

Lambic er en belgisk type surøl som også tilsettes frukt. Mest vanlig er varianten Kriek (kirsebær), Framboise/Frambozen (bringebær), men versjoner med solbær og aprikoser er ikke uvanlige. Cantelion bryggeri har laget versjoner tilsatt druer og multer. Kommersielle (søte) versjoner er oftest tilsatt fruktsirup.

Kommentarer (2)

skrev Lars Mæhlum

Jeg foreslår at oppslagsordet endres til fruktøl slik at artikkelen kan gjøres mer generell og dekke fruktøl som er gjort på annet øl enn lambic. Frukt Lambic er også en uheldig orddeling.

svarte Kjell-Olav Hovde

Hei, har rettet opp slik du foreslår. Det er bare å gå i gang med utvidelse. Kjell-Olav

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg