I 1981 ble Juli Soler ansatt som restaurantsjef og samme år fikk elBulli sin andre stjerne i Guide Michelin. I 1983 begynte Ferran Adrià å arbeide på elBullis kjøkken, i mars 1984 ble han fast ansatt og i november samme år ble han kjøkkensjef. I 1985 begynte også Ferrans bror Albert Adrià å arbeide på elBulli. Dette er nøkkelpersonene i restaurantens storhetsperiode, sammen med kokkene Oriol Castro, Eduard Xatruch og Mateu Casañas (disse tre var sentrale i arbeidet med å utvikle menyen).
Gjennom 1990-årene ble elBulli stadig mer kjent i restaurantverdenen og i 1997 ble den tildelt stjerne nummer tre i Guide Michelin. I 2002 ble elBulli for første gang kåret til verdens beste restaurant i Restaurant Magazine, og det skjedde også ved fire anledninger til - i 2006, 2007, 2008 og 2009 - etter at kåringen ble gjennomført av utvalgte matkritikere, kokker og matelskere fra 2006.
Kommentarer
Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.
Du må være logget inn for å kommentere.