Digital konvergens, betyr at data fra ulike separate systemer nå kan sendes over et kommunikasjonsnett—Internett.

Tidligere ble det utviklet og bygd separate infrastrukturer for forskjellige data- og teletjenester. For eksempel var det et eget nett for radio, et eget nett for kabel TV, og et eget telefoninett for telefonitjenesten. Digital konvergens betyr at de signalene som tidlgere ble sendt over ulike typer nett nå kan sendes over Internett. På den måten går man fra mange ulike nett med ulik type teknologi, til en felles standard for overføring av signaler, nemlig Internett. Dette muliggjør også at man kan aksessere de ulike tjenestene fra en PC eller en smarttelefon, og at de forskjellige tjenestene kan snakke sammen.

I dag (2022) er mye av de digitale tjenestene konvergert, men det eksisterer likevel ofte parallelle nett for enkelte tjenester i tillegg til Internett. Ett eksempel på dette er kabel-TV, som fortsatt er i bruk.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg