Brannenergi er en størrelse som brukes for å beregne brannforløp i bygninger og ved brannteknisk dimensjonering av bygningskonstruksjoner.

Brannenergien er summen av den varmemengden som frigis ved forbrenning av alle faste og mobile brennbare materialer i et område. Varmemengden fra alle bygningsdelene, innredning, inventar og alt annet som oppbevares i bygningen eller området skal inngå i beregningen.

Spesifikk brannenergi er brannenergi per arealenhet. Spesifikk brannenergi kan være relatert til gulvarealet eller til hele omhyllingsflaten, inklusive åpninger. I Norge er det vanligst å fordele på omhylningsflaten, slik at spesifikk brannenergi blir den totale brannenergi delt på den totale omhylningsflaten, angitt i MJ/m² (megajoule per m²).

Brannenergi og spesifikk brannenergi ble tidligere kalt «brannbelastning» «spesifikk brannbelastning».

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer (1)

skrev Barbro Storm

I nyere veiledning til teknisk forskrift (VTEK4) benytets begrepet "brannenergi". Dette er anbefalt benyttet av Kollegiet for Brannfaglig Terminologi. (http://www.kbt.no/faguttrykk.asp?ID=2295)

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg