blåkinnbieter

Merops persicus, blåkinnbieter. Foto fra: Lake Manyare, Tanzania

Merops persicus, blåkinnbieter. Foto fra: Lake Manyare, Tanzania

Artikkelstart

Blåkinnbieter er en fugleart i familien bietere. Den er omkring 31 cm lang, og har grønnere fjærdrakt og lengre hale enn vanlig bieter.

Faktaboks

Også kjent som
Merops persicus engelsk: blue-cheeked bee-eater.

Blåkinnbieteren hekker spredt i Afrika, og fra Midtøsten til India. Den opptrer bare tilfeldig i Europa, og har bare blitt observert to ganger i Norge til og med 2020, en gang i 1998 og en gang i 2018. Begge ganger var på Vestlandet.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg