Yokohama

Yokohama. Utsikt over byen med en del av havnen i forgrunnen. I bakgrunnen sees Japans høyeste fjell Fuji-san (3776 moh.). Bildet er hentet fra papirleksikonet Store norske leksikon, utgitt 2005-2007.

Av /NTB Scanpix ※.

Artikkelstart

Yokohama er en by i Japan, på øya Honshu, ved sørvestsiden av Tokyobukta, 25 kilometer sør for Tokyo sentrum. Byen har 3 724 844 innbyggere (2015).

Faktaboks

Uttale
yokohˈama

Yokohama er viktig havneby og betydelig industriby. Her er store petroleumsraffinerier, petrokjemisk industri, skipsverft, maskin-, stål-, bil-, tekstil- og elektronisk industri med mer.

Byen er gjennomskåret av kanaler. Det er flere universiteter og andre høyskoler, maritimt museum, silkemuseum, kunstmuseum, teatre med mer. På en høyde over byen ligger Nogeyama-parken, som rommer blant annet botanisk og zoologisk hage og friluftsteater. Byen har også undergrunnsbane.

Amerikaneren Matthew C. Perry besøkte Yokohama i 1854, og den ble som første japanske by åpnet for utenrikshandelen i 1858. Byen fikk store skader i forbindelse med et jordskjelv i 1923 og under andre verdenskrig.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg