Wuhan
Trafikkryss og boligblokker i Wuhan.
Av /Shutterstock.
Advarsel om coronavirus på Haneda-flyplassen i Tokyo, 20. januar 2020

I desember i 2019 ble det påvist en ny type koronavirus, kalt 2019-nCoV (2019 novel coronavirus). De første sykdomstilfellene ble påvist blant personer som hadde oppholdt seg i et marked som selger levende dyr i Wuhan.

Advarsel om coronavirus på Haneda-flyplassen i Tokyo, 20. januar 2020
Av /NTB Scanpix.

Wuhan er en by i Kina, der Hanelven (Han Shui) munner ut i Changelven (Chang Jiang). Wuhan er hovedstad i provinsen Hubei, og består av bydelene Hankou, Hanyang og Wuchang. Sentral-Kinas største by med 7 906 000 innbyggere i storbyområdet (estimat for 2015, FNs befolkningsdivisjon).

Wuhan kalles «trillingbyen» fordi bydelene Hankou, Hanyang og Wuchang var separate byer før de ble underlagt Wuhans byadministrasjon i i 1953. Byen er siden 1957 knyttet sammen ved en 1600 meter lang bro over Chang Jiang.

Wuhan er Sentral-Kinas ledende by, med en betydelig tungindustri. Her ligger et av Kinas største jern- og stålverk, fabrikker for verktøy, jordbruksmaskiner og transportmidler, kjemisk-, tekstil- og næringsmiddelindustri. Byen har over 20 høyere læresteder, herunder universitet og landbrukshøyskole. Wuhan er blitt rammet av flere oversvømmelser, blant annet i 1931 og 1954.

I 2019 ble en ny type koronavirus påvist i Wuhan. De første sykdomstilfellene ble påvist blant personer som hadde oppholdt seg på et marked som selger levende dyr.

Les mer i Store norske leksikon

Kilder

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg