Wuhan. Av /Shutterstock. Begrenset gjenbruk

Wuhan

Trafikkryss og boligblokker i Wuhan.
Av /Shutterstock.

I desember i 2019 ble det påvist en ny type koronavirus, kalt 2019-nCoV (2019 novel coronavirus). De første sykdomstilfellene ble påvist blant personer som hadde oppholdt seg i et marked som selger levende dyr i Wuhan.

Advarsel om coronavirus på Haneda-flyplassen i Tokyo, 20. januar 2020
Av /NTB Scanpix.

Artikkelstart

Wuhan er en by i Kina, der Hanelven (Han Shui) munner ut i Changelven (Chang Jiang). Wuhan er hovedstad i provinsen Hubei, og består av bydelene Hankou, Hanyang og Wuchang. Sentral-Kinas største by med 7 906 000 innbyggere i storbyområdet (estimat for 2015, FNs befolkningsdivisjon).

Wuhan kalles «trillingbyen» fordi bydelene Hankou, Hanyang og Wuchang var separate byer før de ble underlagt Wuhans byadministrasjon i i 1953. Byen er siden 1957 knyttet sammen ved en 1600 meter lang bro over Chang Jiang.

Wuhan er Sentral-Kinas ledende by, med en betydelig tungindustri. Her ligger et av Kinas største jern- og stålverk, fabrikker for verktøy, jordbruksmaskiner og transportmidler, kjemisk-, tekstil- og næringsmiddelindustri. Byen har over 20 høyere læresteder, herunder universitet og landbrukshøyskole. Wuhan er blitt rammet av flere oversvømmelser, blant annet i 1931 og 1954.

I 2019 ble en ny type koronavirus påvist i Wuhan. De første sykdomstilfellene ble påvist blant personer som hadde oppholdt seg på et marked som selger levende dyr.

Les mer i Store norske leksikon

Kilder

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg