Faktaboks

Waltham Forest
Uttale
wˈå:ltəm fˈårist
Jakthytta til dronning Elizabeth 1 fra 1543 i Chingford huser i dag Epping Forest Museum; hytta ble restaurert i 1900 og 1991.
/Dronning Elizabeth 1s jakthytte i Chingford..

Waltham Forest er en bykommune i Storbritannia, England, i Essex fylke, og en av Londons ytre bydeler, lengst mot nordøst. Bykommunen hadde 258 249 innbyggere ved folketellingen i 2011 og et areal på 40 kvadratkilometer. Etniske minoriteter, hovedsakelig sør-asiater og afro-karibéer, utgjør en fjerdedel av befolkningen. Waltham Forest ble dannet i 1965 ved sammenslåingen av bydelene Walthamstow, Chingford og Leyton. Walthamstow er administrasjonssenter.

Waltham Forest har overveiende en boligkarakter, men det finnes enkelte industrisoner. Parker og åpne områder dekker omtrent en åttendedel av kommunen, inkludert Larks Wood, Ridgeway Park og en del av Epping Forest. I Chingford ligger dronning Elizabeth 1s jakthytte fra 1543, som er restaurert og i dag inneholder Epping Forest Museum.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg