Faktaboks

Walthamstow
Uttale
'wɔ:lƟəmstəʊ

Walthamstow er en av Londons ytre bydeler, 10 kilometer nordøst for sentrum, i kommunen Waltham Forest. Bydelen hadde 109 424 innbyggere ved folketellingen i 2011.

Foruten boliger finnes en del industri på Walthamstow Marshes langs elven Lea. Rester av myrområdene langs elven er bevart som park og naturreservat. En del eldre bebyggelse er i behold i Walthamstow Village, blant annet Ancient House fra 1400-tallet, Vestry House fra 1730 og Orford House fra tidlig 1800-tall. Walthamstow betjenes av forstadsbane fra Liverpool Street, og er endestasjon for undergrunnsbanen Victoria Line. Walthamstow Market er et av Londons største gatemarkeder.

Historie

På 1700-tallet var Walthamstow med sin beliggenhet i utkanten av Epping Forest et yndet utfartsmål for velstående londonere, og den stedlige bebyggelsen fikk et tilskudd av nybygde landsteder. Anleggelsen av jernbanen i 1872 kombinert med en privatisering av den tidligere allmenningen, førte til en begynnende forstadsutvikling, og Walthamstow ble mindre attraktivt som rekreasjonsområde. Ved århundreskiftet var det meste av området utbygd og det fant sted en del fortetting gjennom 1900-tallet.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg