Chingford

Artikkelstart

Chingford er en bydel i det ytre av London, i kommunen Waltham Forest og ligger 15 kilometer nordøst for sentrum. Kommunen har 258 249 innbyggere i følge folketellingen av 2011 og et areal på 40 kvadratkilometer. Kommunen oppsto i 1965 ved sammenslåingen av bydelen Chingford, Leyton og Walthamstow.

Boligbebyggelsen skriver seg hovedsakelig fra første del av 1900-tallet. Den tidligere kongelige jakthytta Queen Elizabeth's Hunting Lodge fra 1543 er i dag omgjort til museum for skogområdet Epping Forest. Fredet er også puben Bull and Crown fra 1870-årene. Kirka All Saints i Chingford Mount inneholder rester av en middelalderkirke; St. Peter and St. Paul i Chingford Green reist i 1844. De store reservoarene i elva Lea (Chingford Reservoirs) ble anlagt 1913–1951.

Historie

Inntil moderne forstadsutvikling skjøt fart på 1900-tallet bestod Chingford av en rekke små landsbyer og bosetninger i og omkring Epping Forest. Et landsbyhus fra 17. århundre finnes bevart i Green Walk i Chingford Green. På grunn av dårlige kommunikasjonsmuligeter med London forble Chingford landlig og avsondret inntil jernbanen kom i 1873. Den raskeste utviklingen av forstadsbebyggelse skjedde i mellomkrigstida, og anleggelsen av ringveien North Circular Road (A406) gjennom området i 1928 åpnet Chingford for moderne massebilisme.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg