Chingford er en bydel i det ytre av London, i kommunen Waltham Forest og ligger 15 kilometer nordøst for sentrum. Kommunen har 258 249 innbyggere i følge folketellingen av 2011 og et areal på 40 kvadratkilometer. Kommunen oppsto i 1965 ved sammenslåingen av bydelen Chingford, Leyton og Walthamstow.

Boligbebyggelsen skriver seg hovedsakelig fra første del av 1900-tallet. Den tidligere kongelige jakthytta Queen Elizabeth's Hunting Lodge fra 1543 er i dag omgjort til museum for skogområdet Epping Forest. Fredet er også puben Bull and Crown fra 1870-årene. Kirka All Saints i Chingford Mount inneholder rester av en middelalderkirke; St. Peter and St. Paul i Chingford Green reist i 1844. De store reservoarene i elva Lea (Chingford Reservoirs) ble anlagt 1913–1951.

Historie

Inntil moderne forstadsutvikling skjøt fart på 1900-tallet bestod Chingford av en rekke små landsbyer og bosetninger i og omkring Epping Forest. Et landsbyhus fra 17. århundre finnes bevart i Green Walk i Chingford Green. På grunn av dårlige kommunikasjonsmuligeter med London forble Chingford landlig og avsondret inntil jernbanen kom i 1873. Den raskeste utviklingen av forstadsbebyggelse skjedde i mellomkrigstida, og anleggelsen av ringveien North Circular Road (A406) gjennom området i 1928 åpnet Chingford for moderne massebilisme.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg