Faktaboks

Også kjent som

Vologodskaja oblast

Uttale
v'ologda.
Vologda
Vologda er et av de russiske føderasjonssubjektene. Russland er en føderasjon som består av områder med ulik status og navn: Republikker («delstater»), oblaster («fylker»), krajer («territorier»), distrikter og føderale byer.
Vologda
Av .

Vologda er et fylke (oblast) i Russland, i den nordlige delen av europeisk Russland, rett sør for Arkhangelsk fylke. Arealet er 145 700 kvadratkilometer og innbyggertallet er 1 160 450 (2020).

Fylket er preget av en rekke elver, Sukhona, Jug, Mologa og Sjeksna, og innsjøer. Landskapet er dominert av taiga og myrland. Dette er en betydelig skogbrukssektor, med fløting langs elvene, og celluloseindustri og papirindustri. Det er tungindustri i Tserepovets og maskinbygging i Vologda. Fylket har ellers produksjon av torv til brensel, og det er melkeproduksjon i særlig sørlige del.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg