Victoria Pendleton vant to OL-gull og ni VM-gull i karrieren, her avbildet etter seieren i sprint under VM 2008. 

Victoria Pendleton av johnthescone. CC BY 2.0

Victoria Pendleton er en tidligere britisk syklist, og blant tidenes fremste kvinnelige banesyklister med to OL-gull og ni VM-gull i banesykling, som konkurrerte for Sky Track Cycling.

Pendleton vant sin første medalje i et stort internasjonalt mesterskap da hun ble verdensmester i sprint i Los Angeles i 2005. De påfølgende årene var hun en dominerende kraft og blant sportens største profiler. Totalt i karrieren vant Pendleton seks VM-gull i sprint, to VM-gull i lagsprint og ett VM-gull i Keirin. Hun har i tillegg tatt fem VM-sølv og to VM-bronse.

Pendleton ble olympisk mester i sprint i Beijing i 2008 og vant sitt andre OL-gull da hun vant i keirin under OL på hjemmebane i London i 2012. Hun vant også sprint i Samveldelekene.

Pendleton la opp som profesjonell syklist etter OL i London 2012.

Pendleton ble på bakgrunn av sine idrettsprestasjoner utnevnt til medlem av den britiske imperieordenen i 2009, senere forfremmet til kommandør i 2013.  Etter at hun hadde vunnet tre VM-gull i 2007 ble Pendleton kåret til Sportswomen of the Year av den britiske avisen Sunday Times.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.