Faktaboks

Victoria
Uttale
viktˈå:riə
Victoria, Vancouver Island
Havna i Victoria, by på Vancouver Island og provinshovedstad i British Columbia.
Av .
Lisens: CC BY 2.0

Victoria er en by i Canada og hovedstaden i provinsen British Columbia. Byen ligger på sørspissen av Vancouver Island, ved Juan de Fuca Strait og har 85 792 innbyggere (2016), i storbyregionen 360 770 innbyggere (2016).

Victoria har en viktig havn og betydelig handels- og servicevirksomhet. Byen har blitt et populært sted for pensjonister blant annet på grunn av det milde klimaet. Det er en rekke byparker.

Byen har del industri, blant annet sagbruks, tre-, treforedlings-, beklednings- og fiskeindustri. Det er betydelig turisme. Victoria University ble grunnlagt i 1963. Byen har romersk-katolsk erkebiskop og en flåtebase.

Den årlige fire dager lange Rifflandia Music Festival er en av Canadas største festivaler for moderne musikk, rock og popmusikk.

Historie

Victoria ble grunnlagt i 1843 av Hudson's Bay Company som Fort Camousun. Senere ble den omdøpt til ære for den britiske dronning Victoria.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg