The Elder Scrolls

The Elder Scrolls er en serie dataspill som er kjent for å ha store, åpne verdener i en middelaldersk fantasy-setting. Spillene er rollespill, og spilleren har stor frihet til å utforske verdenen i eget tempo. Spilleren utvikler også figuren sin etter eget ønske, og kan selv velge hva han eller hun skal bruke tiden sin på i spillets verden.

Serien er utviklet av Bethesda Game Studios. The Elder Scrolls har blitt en av verdens mest populære spillserier, både blant spillere og hos kritikere. Særlig den femte installasjonen i serien, The Elder Scrolls V: Skyrim, har blitt et globalt popkulturelt fenomen.

The Elder Scrolls-spillene er også kjent for å ha store utviklingsmiljøer for spillmodifikasjoner. Det vil si at det er mange spillere som selv bruker spillenes utviklingsverktøy for å skape eget innhold som de så distribuerer til andre spillere.

I 2014 ble det sluppet et MMORPG i The Elder Scrolls-serien, kjent som The Elder Scrolls Online. I motsetning til hovedserien foregår dette spillet i en flerspillermodus, og det er ikke utviklet av Bethesda.

Hovedspill i The Elder Scrolls-serien

  • 1994: The Elder Scrolls: Arena
  • 1996: The Elder Scrolls II: Daggerfall
  • 2002: The Elder Scrolls III: Morrowind
  • 2006: The Elder Scrolls IV: Oblivion
  • 2011: The Elder Scrolls V: Skyrim

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg