.
Lisens: Begrenset gjenbruk

The Economist er et politisk og økonomisk uketidsskrift som ansees som et av verdens fremste. Bladet er britisk, men over 4/5 av opplaget selges nå utenfor Europa. Opplaget i 2019 var 909 500.

Faktaboks

Uttale
ikˈånəmist

The Economist er meget velorientert og velskrevet. Det behandler og kommenterer politiske, sosiale og økonomiske emner og bringer ukentlig økonomiske tabeller og indekstall. Ingen av artiklene er signert. Bladet er sterk tilhenger av frie markeder og fri konkurranse, men med radikale standpunkter i flere sosiale spørsmål. Selv karakteriserer The Economist seg som tilhenger av «det ekstreme sentrum».

The Economist ble grunnlagt i London i 1843 og ble i 1860–1877 redigert av sosialøkonomen Walter Bagehot, som gjorde det til en betydningsfull opinionsdanner i Manchester-liberalismens gjennombruddsår. Det forfektet helt til slutten av 1930-årene liberalistiske synsmåter.

The Economist Newspaper Limited er et heleid datterselskap av The Economist Group. Den ene halvdelen av The Economist Group er eid av private aksjeeiere, den andre halvdelen av Financial Times, et datterselskap av medieselskapet Pearson plc.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg