. Begrenset gjenbruk

The Economist, politisk og økonomisk uketidsskrift, ansees som ett av verdens fremste. Bladet er britisk, men over 4/5 av opplaget selges nå utenfor Europa. Opplag 2009: 1,4 mill.

The Economist er meget velorientert og velskrevet; behandler og kommenterer politiske, sosiale og økonomiske emner og bringer ukentlig økonomiske tabeller og indekstall. Ingen av artiklene er signert. Bladet er sterk tilhenger av frie markeder og fri konkurranse, men med radikale standpunkter i flere sosiale spørsmål. Selv karakteriserer The Economist seg som tilhenger av "det ekstreme sentrum".

The Economist ble grunnlagt i London 1843 og ble 1860–77 redigert av sosialøkonomen Walter Bagehot, som gjorde det til en betydningsfull opinionsdanner i Manchester-liberalismens gjennombruddsår. Det forfektet helt til slutten av 1930-årene liberalistiske synsmåter.

The Economist Newspaper Limited er et heleid datterselskap av The Economist Group. Den ene halvdelen av The Economist Group er eid av private aksjeeiere, den andre halvdelen av Financial Times, et datterselskap av medieselskapet Pearson plc.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.