The Believer

Artikkelstart

Amerikansk litteraturtidsskrift, utgis månedlig. Tidsskriftet utgis av forlaget McSweeney's, som har kontor i San Francisco. Det ble stiftet i 2003 av forlagets grunnlegger, forfatteren Dave Eggers, og redigeres av Eggers' kone, forfatteren Vendela Vida, samt Heidi Julavits og Ed Park. Omslagene er fra starten av blitt tegnet av Charles Burns, som ellers er kjent for tegneserien Black Hole.

The Believer er særlig forbundet med et optimistisk eller positivt litteratursyn; derav navnet. Vendela Vida skrev i tidsskriftets første utgave en lengre polemikk mot snark, som hun definerte som en fiendtlig, overlegen og foraktfull tone i litteraturkritikken. Til forskjell fra dette skulle The Believer representere entusiasme og litterært engasjement.

I praksis har dette kommet til uttrykk i et lavt antall negative anmeldelser, men også gjennom faste spalter som forfatteren Nick Hornbys "Stuff I've Been Reading", som kanskje først og fremst handler om leseglede. The Believer og tidsskriftets poetikk har særlig blitt angrepet av det litterære tidsskriftet n +1, som holder til i New York.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg