Team Fortress 2 er et dataspill hvor to lag konkurrerer mot hverandre. Spillet er et skytespill, og spillerne kan velge mellom ni forskjellige klasser, som alle har ulike våpen og egenskaper. Spillet kjennetegnes ved at det legger opp til lagarbeid og kommunikasjon i større grad enn individuelle prestasjoner. Team Fortress 2 ble utgitt i 2007 av Valve Corporation, og er tilgjengelig på PC og konsoller.

Design og utvikling

Grafikken i Team Fortress 2 er tegneserieaktig og urealistisk, og de ulike klassene kommer ofte med humoristiske kommentarer. Man kan spille i mange forskjellige spillmoduser, som Capture The Flag og Control Point. Disse foregår på flere ulike brett.

Team Fortress 2 er en oppfølger til en modifikasjon av det populære spillet Quake. Valve ansatte designerne bak modifikasjonen for å jobbe på Team Fortress 2 som et kommersielt, fullverdig produkt. Da det ble lansert ble Team Fortress 2 svært godt mottatt av kritikere. Det var lenge et av verdens mest populære konkurransebaserte skytespill.

Team Fortress 2 kostet opprinnelig penger å kjøpe, men er i dag gratis å spille. Spillerne har imidlertid mulighet til å kjøpe virtuelle gjenstander gjennom mikrotransaksjoner.

Les mer i Store norske leksikon

Litteratur

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg