Team Fortress 2

Team Fortress 2 er et dataspill hvor to lag konkurrerer mot hverandre. Spilleter et skytespill, og spillerne kan velge mellom ni forskjellige klasser, som alle har ulike våpen og egenskaper. Spillet legger opp til lagarbeid og kommunikasjon fremfor en entydig vekt på individuelle prestasjoner.

Spillet ble utgitt i oktober 2007 av Valve Corporation, som også utviklet spillet. Det ble først utgitt til PC og Xbox 360 i forbindelse med Valves spillpakke The Orange Box, og ble sluppet til PlayStation 3 kort tid etter lansering.

Design og utvikling

Grafikken i Team Fortress 2 er tegneserieaktig og urealistisk, og de ulike klassene kommer ofte med humoristiske kommentarer. Man kan spille i mange forskjellige spillmoduser, som Capture The Flag og Control Point. Disse foregår på flere ulike brett.

Team Fortress 2 hadde en lang utviklingtid og ble annonsert allerede i 1998. Det ble presentert som en oppfølger til en modifikasjon av det populære spillet Quake, men gikk gjennom store forandringer under utviklingsprosessen. Etter at det ble utgitt, har Team Fortress 2 fått hundrevis av større og mindre oppdateringer. 23. juni 2011 ble det gratis å spille; utviklerne skulle heller få inntekter gjennom mikrotransaksjoner, som lot spillerne kjøpe virtuelle våpen og kosmetiske produkter i en elektronisk butikk.

Team Fortress 2 ble svært godt mottatt av kritikere, og det har lenge vært et av verdens mest populære konkurransebaserte skytespill.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg