Team Fortress 2 er et skytespill utgitt oktober 2007 av Valve Corporation, som også utviklet spillet. Det ble først utgitt til PC og Xbox 360 i forbindelse med Valves spillpakke The Orange Box, men ble sluppet til PlayStation 3 kort tid etter lansering.

I spillet får to lag konkurrere mot hverandre. Spillerne kan velge mellom ni forskjellige klasser, som alle har ulike våpen og egenskaper. Spillet legger opp til lagarbeid og kommunikasjon, som i utgangspunktet skal være viktigere enn individuelle prestasjoner.

Grafikken i Team Fortress 2 er tegneserieaktig og urealistisk, og de ulike klassene kommer ofte med humoristiske kommentarer. Man kan spille mange forskjellige spillmoduser, som Capture The Flag og Control Point. Disse foregår på flere ulike brett.

Team Fortress 2 hadde en lang utviklingtid, og ble annonsert allerede i 1998. Det ble presentert som en oppfølger til en modifikasjon av det populære skytespillet Quake, men gikk gjennom store forandringer under utviklingsprosessen. Etter at det ble utgitt har Team Fortress 2 fått hundrevis av større og mindre oppdateringer. 23. juni 2011 ble det gratis å spille; utviklerne skulle heller få inntekter gjennom mikrotransaksjoner, som lot spillerne kjøpe virtuelle våpen og kosmetiske produkter i en elektronisk butikk.

Team Fortress 2 ble svært godt mottatt av kritikere, og har lenge vært et av verdens mest populære kompetitive skytespill.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.