Strukturreformen er en utdanningsreform for strukturelle endringer og sammenslåing av flere universiteter og høyskoler i Norge.

Reformen ble utarbeidet av Kunnskapsdepartementet, lagt frem 27. mars 2015 og godkjent i statsråd samme dag.

Reformen medførte at åtte universiteter og høyskoler ble fusjonert. Blant annet ble Norges teknisk naturvitenskapelige universitet (NTNU), Høgskolen i Sør-Trøndelag (HiST), Høgskolen i Ålesund (HiÅ) og Høgskolen i Gjøvik (HiG) vedtatt sammenslått og dermed Norges største universitet fra 1. januar 2016. De øvrige institusjonene som ble fusjonert var Nord Universitet, Universitetet i Bergen, Universitetet i Tromsø – Norges arktiske universitet, Høgskolen i Innlandet, Universitetet i Sørøst-Norge, Høgskulen på Vestlandet og VID vitenskapelige høyskole.

Hensikten med reformen var å fremme kvalitet i utdanning og forskning, regional utvikling, styrke fagmiljøer og gjøre ressursbruken ved høyere utdanningsinstitusjoner mer effektiv.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg