Faktaboks

Stian Sivertzen
Født
28. mars 1989, Kongsberg
Sivertzen står på snøbrett
Stian Sivertzen i aksjon under OL i Sortsji i 2014.
Foto av Stian Sivertzen
Av /NTB.

Stian Sivertzen er en norsk tidligere snøbrettkjører som primært utmerket seg i øvelsen boardercross.

Karriere

Sivertzen vant junior-VM i 2007. Han tok andreplass sammenlagt i verdenscupen i boardercross og åttendeplass totalt i snøbrettkjøring i sesongen 2007/2008. I 2013 tok han VM-bronse.

I 2010 kvalifiserte han seg til OL i Vancouver, der han kom på 26.-plass i boardercross. Fire år senere, i OL i Sotsji, kom han på femteplass i samme disiplin.

Sivertzen har vunnet fire norgesmesterskap og representerte Kongsberg IF på klubbnivå.

Ulykke og sykdom

Som 19-åring, under prøve-OL i Vancouver i 2009, falt han, ble hardt skadet og havnet i koma. Han pådro seg en hjerneskade og måtte lære seg å gå og kjøre snøbrett på nytt. Han kjempet seg tilbake, og tre år senere vant han et verdenscuprenn i boardercross.

I 2016 medførte en infeksjon at Sivertzen på nytt havnet i koma. Etterpå fortsatte han med snøbrettkjøringen, med mål om å delta i OL i Pyeongchang, men i 2017 annonserte han at han avsluttet karrieren som snøbrettkjører.

I 2024 ble han med i TV-programmet Mesternes mester.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg