Sjøgangen, gangbrua over Sentralstasjonen i Trondheim. I tillegg til trappene har brua også heis på begge sider. (Bilde fra 2014)
.
Lisens: CC BY SA 3.0

Sjøgangen er det offisielle navnet på en gang- og sykkelbru over jernbaneområdet og Nordre avlastningsvei i Trondheim. Brua binder sammen byens sentrum (Midtbyen) og Brattøra.

Historikk

Sjøgangen ble åpnet 24. oktober 2012. Havna, med blant annet Pirterminalen, hurtigbåtkaia og turistskipskaia, var inntil Sjøgangen ble bygd vanskelig tilgjengelig fordi den lå på den andre siden av jernbanelinjen og veien. Broen har kortet ned gangtiden til havna med mer enn 10 minutter.

Flere kontorbygg som nå er under oppføring over perrongene på jernbanestasjonen og på Brattøra vil få direkte adkomst til brua. Brua er et viktig ledd i byutviklingsplanen for de ytre delene av havneområdet.

Tekniske data

Brua er bygd med glass og stål i rekkverket. På bysiden er det to trappeløp og heis, og på Brattørsiden er det rampe og heis.

  • Materiale: Stål, betong
  • Total lengde: 220 meter

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg