Shaun White

Faktaboks

Shaun White

Shaun Roger White

Født
3. september 1986, San Diego, California

Shaun White, amerikansk rullebrett- og snøbrettkjører. White er dobbelt olympisk mester i halfpipe og har vunnet 13 gull i vinter-X-Games. Han er ansett som en av verdens beste på både snøbrett og rullebrett.

White ble tidlig ansett som et stort talent i både snøbrett og rullebrett, og allerede 7 år gammel tiltrakk han seg sponsorer. To år senere ble han oppdaget av rullebrettkjøreren Tony Hawk, som ble hans mentor. Han startet å konkurrere profesjonelt da han var 13 år.

White var den første utøveren som vant titler i både sommer- og vinter-X-Games. I 2003 vant han sin første vinter-X-Games tittel, da han vant både superpipe og slopestyle. Han har totalt vunnet 17 medaljer i vinter-X-Games, derav 5 gull i slopestyle og 8 gull i superpipe (derav seks på rad 2008-13). Han har i tillegg vunnet 6 gull i Winter Dew Tour. På rullebrett vant han sin første X-Games tittel i 2007 og har totalt 5 medaljer, derav to gull.

White vant sitt første OL-gull i Torino 2006, da han gikk seirende ut av halfpipe-konkurransen. Han ble olympisk mester for andre gang da han forsvarte gullet i Vancouver 2010.

White er en verdens største idrettsprofiler og har en høy mediaprofil. Han har medvirket i flere snøbrett- og rullebrettfilmer. Han har i tillegg hatt små roller i flere filmer og TV-serier og har fått videospillene Shaun White Snowboarding (2008) og Shaun White Skateboarding (2010) oppkalt etter seg.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg