Faktaboks

Rolf-Erik Nystrøm
Født
23. april 1975
Rolf-Erik Nystrøm
Rolf-Erik Nystrøm
Av /𝒲.
Lisens: CC BY SA 4.0

Rolf-Erik Nystrøm er en norsk musiker, saksofonist og komponist.

Nystrøm er diplomutdannet ved Norges musikkhøgskole i Oslo, og han underviser nå samme sted i improvisasjonsbasert samtidsmusikk.

Nystrøm har i store deler av sin karriere spilt både jazz og samtidsmusikk. Hans debutalbum under eget navn, Concepts of Sorrows & Dangers (2006), er en reise i egne og andre unge norske samtidskomponisters verker. I tillegg har Nystrøm markert seg de siste årene i jazzbandet Zanussi 5 sammen med to andre saksofonister, Eirik Hegdal og Kjetil Møster. Kvintetten har gitt ut de kritikerroste albumene Zanussi 5 og Alborado.

Nystrøm har også hatt et mangeårig samarbeid med pianisten Helge Lien i duoen Hero. Sammen har de gitt ut albumene Prøysen og The Discovery & Exploration of Planet Hero.

Dessuten har Nystrøm samarbeidet med artister som Lars Lillo-Stenberg, Backstreet Girls og Folk og Røvere. Han er blitt tildelt De Unges Lindemanpris og nominert til Edvardprisen.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg