Hartvig Nissens skole er en videregående skole på Frogner i Oslo. Nissen er etter 2015 kjent både i Norge og utlandet gjennom NRKs nettbaserte dramaserie Skam.

Skolen ble etablert som Nissens Pigeskole. Den var privat og grunnlagt av Hartvig Nissen (1815 - 1874) i 1849. Skolen var den første i landet som tilbød kvinner examen artium og lærerinneutdanning.

Oslo kommune overtok skolen i 1918, og i 1955 begynte den å oppta også gutter som elever. I 1963 ble navnet endret til Hartvig Nissens skole (populært kalt "Nissen").

Skolen har rundt 630 elever og tilbyr utdanningsprogram for studiespesialisering og musikk, dans og drama. Den har i tillegg en egen avdeling for minoritetsspråklige elever (elever som ikke har norsk eller samisk som morsmål) og har tilbud om særskilt tilrettelagt opplæring i mindre grupper.

Den estetiske profilen, spesialt dramaklassene, setter sitt tydelige preg på skolen.

Ole Hartvig Nissen var en reformvennlig skolemann og filolog og regnes blant de største pionerene i norsk skole i andre halvdel av 1800-tallet. Han var også en sentral person på andre områder av norsk samfunnsliv.

Hartvig Nissens skoles hjemmesider

 

 

 

 

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.