Hartvig Nissens skole

Artikkelstart

Hartvig Nissens skole er en videregående skole på Frogner i Oslo. Nissen er etter 2015 kjent både i Norge og utlandet gjennom NRKs nettbaserte dramaserie Skam.

Skolen ble etablert som Nissens Pigeskole. Den var privat og grunnlagt av Hartvig Nissen (1815 - 1874) i 1849. Skolen var den første i landet som tilbød kvinner examen artium og lærerinneutdanning.

Oslo kommune overtok skolen i 1918, og i 1955 begynte den å oppta også gutter som elever. I 1963 ble navnet endret til Hartvig Nissens skole (populært kalt "Nissen").

Skolen har rundt 630 elever og tilbyr utdanningsprogram for studiespesialisering og musikk, dans og drama. Den har i tillegg en egen avdeling for minoritetsspråklige elever (elever som ikke har norsk eller samisk som morsmål) og har tilbud om særskilt tilrettelagt opplæring i mindre grupper.

Den estetiske profilen, spesialt dramaklassene, setter sitt tydelige preg på skolen.

Ole Hartvig Nissen var en reformvennlig skolemann og filolog og regnes blant de største pionerene i norsk skole i andre halvdel av 1800-tallet. Han var også en sentral person på andre områder av norsk samfunnsliv.

Les mer:

Hartvig Nissens skoles hjemmesider

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg