Otto Müller, tysk maler og grafiker. Som medlem av kunstnergruppen Brücke fra 1910 til 1913 etablerte han seg som en av de sentrale ekspresjonistene i Tyskland. Det essensielle temaet i Müllers kunstnerskap var å fremstille harmoni mellom mennesket og naturen. Hans skildringer viste en lengsel mot en enkel og naturlig levemåte, og et spesielt yndet motiv var nakne menneskefigurer, gjerne badende kvinner, i en arkadisk setting. 

Hans ekspresjonistiske formspråk innlemmet elementer fra både primitivisme og kubisme: forenklede ansikter, stiliserte kropper og et overordnet fokus på angulære former. Fargebruken var ofte preget av brutte, dempede farger. I forhold til de andre Brücke-kunstnernes oppildnende og intense uttrykk fremsto Müllers form for ekspresjonisme som roligere, mildere og med et tydeligere fokus på den dekorative effekten.

Han holdt fast ved sitt maleriske formspråk videre i sin senere karriere, men etter hvert fremtrådte også rene landskaper og portretter av sigøynere som hovedmotiver. Müller ble ansatt som professor ved akademiet i Breslau (Wroclaw) i 1919 og beholdt denne stillingen frem til sin død i 1930.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.