Otto Müller, tysk maler og grafiker. Som medlem av kunstnergruppen Brücke fra 1910 til 1913 etablerte han seg som en av de sentrale ekspresjonistene i Tyskland. Det essensielle temaet i Müllers kunstnerskap var å fremstille harmoni mellom mennesket og naturen. Hans skildringer viste en lengsel mot en enkel og naturlig levemåte, og et spesielt yndet motiv var nakne menneskefigurer, gjerne badende kvinner, i en arkadisk setting. 

Hans ekspresjonistiske formspråk innlemmet elementer fra både primitivisme og kubisme: forenklede ansikter, stiliserte kropper og et overordnet fokus på angulære former. Fargebruken var ofte preget av brutte, dempede farger. I forhold til de andre Brücke-kunstnernes oppildnende og intense uttrykk fremsto Müllers form for ekspresjonisme som roligere, mildere og med et tydeligere fokus på den dekorative effekten.

Han holdt fast ved sitt maleriske formspråk videre i sin senere karriere, men etter hvert fremtrådte også rene landskaper og portretter av sigøynere som hovedmotiver. Müller ble ansatt som professor ved akademiet i Breslau (Wroclaw) i 1919 og beholdt denne stillingen frem til sin død i 1930.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.