Logo
Logo
Oslo Comic Expo.

Oslo Comics Expo er en årlig tegneseriefestival i Oslo. Festivalen ble etablert i 2007, ved Serieteket på Deichmanske bibliotek ved filialen på Grünerløkka. Gratisarrangementet avholdes både inne på biblioteket og på plassen utenfor, med boksalg, utstillinger, intervjuer, foredrag, workshops og en stor avslutningsfest.

Faktaboks

Også kjent som

OCX

Historikk og gjester

Festivalen oppsto etter et felles møte med aktører i Tegneserie-Oslo på Serieteket i 2006, som forlagene, Strand Comics, Norsk Tegneserieforum (NTF) og Grafill. Den første festivalen i 2007 ble arrangert i samarbeid med NTF, som en forlengelse av det årlige arrangementet Tegneseriens dag tidlig i mai. Siden er festivalen arrangert på andre dager, sent i mai eller tidlig i juni.

Med stands, foredrag og forfattersamtaler er festivalen en møteplass for tegnere, forfattere, forlagsfolk og lesere av tegneserier fra hele verden. Blant de mest profilerte internasjonale gjestene finner vi Peter Bagge, Brian Bolland, Dave Cooper, Warren Ellis, Jim Woodring, Johnny Ryan, Martin Kellerman, Tony Millionaire, Olivier Schrauwen, Pat Mills, Igort, Ed Piskor og Noah Van Sciver, og i tillegg har naturlig nok en lang rekke norske tegneserieskapere stått på programmet.

Arrangør og priser

Festivalen arrangeres av Deichmanske bibliotek på Grünerløkka, med en styringsgruppe bestående av tegneserieskapere og andre ressurspersoner på tegneserier.

Sproingprisen ble i tidsrommet 2009–2011 og i 2013 utdelt under Oslo Comics Expo. I 2016 ble den nye prisen Årets tegneserie delt ut på festivalen, et samarbeid mellom Serieteket-Deichmanske Grünerløkka, Tronsmo bokhandel og Grafill.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg