Nytt på nytt

Nytt på nytt er et norsk underholdningsprogram sendt på NRK fra 1999. Nytt på Nytt er et humorprogram som blir spilt inn i studio med publikum. Det blir spilt inn torsdager og sendt på fredagskveld. Programmet inngår som en del av den såkalte Gullrekka på fredagskveldene og har i en årrekke vært det mest sette av de faste programmene på norsk fjernsyn.

Formatet

Programmet er basert på det britiske panelshowet «Have I Got News for You» (BBC 1990-) og programformatet er laget av det britiske produksjonsselskapet Hat Trick.

Formatet går ut på at en programleder med to faste paneldeltakere og to gjester harselerer over ukas største nyheter. De to faste paneldeltagerne danner sammen med hver sin gjest to lag. Lagene blir gitt oppgaver fra nyhetene som rebuser og "hvem skal ut." Konkurranseelementet er imidlertid ikke i fokus. Det viktigste er å tilby et skråblikk på ukas nyheter.

Programledere og panel

Jon Almaas ledet programmet til desember 2016 og Bård Tufte Johansen tok over i januar 2017. Ellers har programmets faste panel bestått av:

Gjestene er stort sett "kjendiser" som artister, forfattere, journalister og politikere. Programmet har blitt kritisert av humorforsker Kai Schwind for å ufarliggjøre den politiske satiren ved å være for lite kritiske til politikerne som er gjester programmet. Nytt på Nytt har imidlertid endret noe karakter under Johansen og i følge humorforskeren blir politikerne "angrepet mer direkte og blir tydeligere «satt på plass»"

Utmerkelser

Programmet ble tildelt Gullruten som beste underholdningsprogram 2003 og 2004, beste humorprogram 2005, 2006 og 2009. Almaas fikk Gullruten som beste programleder 2002, 2003 og 2011.

Bård Tufte Johansen vant beste programleder under Gullruten i 2018. Årets fagpris gikk til Nytt på nytt-forfatterne under Komiprisen 201

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg