Selskapets logo fra 1996 bygger på et polititegn, løve med hellebard, fra Trondheim fra første halvdel av 1800-tallet.
Selskapets logo fra 1996 bygger på et polititegn, løve med hellebard, fra Trondheim fra første halvdel av 1800-tallet.
Av /Norsk Politihistorisk Selskap.

Norsk Politihistorisk Selskap (NPHS) er en frittstående medlemsorganisasjon, med formål å sikre politi- og lensmannsetatens historie.

Selskapet ble stiftet i 1995, og ledes av et valgt styre. Det samarbeider nært med Justismuseet i Trondheim. Siden stiftelsen har Selskapet hvert år gitt ut et historisk årsskrift, med artikler om hendelser og temaer fra mange tidsepoker. Det har dessuten bidratt til flere bokutgivelser, blant annet om politiets sambandshistorie og politiets tjenestevåpen. En ny bok, Politiets transportmidler - til lands til vanns og i luften med, ble utgitt i mai 2024.

Medlemskap er også åpent for både enkeltpersoner og virksomheter som ikke er tilknyttet politiet. Som medlem får man tilgang til et omfattende historisk dokument- og billedarkiv, politihistorisk bibliografi og får dessuten årboken kostnadsfritt tilsendt.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg