Faktaboks

Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund

NNN

Organisasjonstype
Forening/lag/innretning
Forretningsadresse
Oslo
Stiftet
01.11.1923
Styreleder
Anne Berit Hansen

Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN) er en fagforening stiftet i 1923 som har vært tilsluttet Landsorganisasjonen i Norge (LO) siden opprettelsen. NNN organiserer særlig produksjons-, vedlikeholds- og transportansatte i matindustrien, som er landets nest største industri.

NNNs viktigste oppgave er å oppnå gode lønns- og arbeidsvilkår for medlemmene. Organisasjonen, som har nærmere 29 000 medlemmer (2023), har hovedkontor i Oslo sentrum. Forbundet er sammen med LO part i en rekke tariffavtaler. NNN deltar også i samarbeidsprosjekter med arbeidsgivere og arbeidsgiverorganisasjoner, statlige og kommunale instanser.

Forbundsleder (leder av forbundsstyret) siden 2019 er Anne Berit Aker Hansen. Hun overtok etter Jan-Egil Pedersen, som hadde ledet forbundet siden 2007.

NNN er medlem av Nordisk Union, som er en sammenslutning av fagforeninger innen mat- og drikkevareindustrien i de nordiske land. NNN er også tilsluttet European Federation of Food and Tourism Trade Unions (EFFAT).

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Faktaboks

Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund
Sektorkode
7000 Ideelle organisasjoner
Næringskode(r)
94.200 Arbeidstakerorganisasjoner

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg