Norsk Landbruksmuseum

Norsk Landbruksmuseum.

.
Lisens: Begrenset gjenbruk

Artikkelstart

Norsk Landbruksmuseum er fra 2013 en del av Vitenparken Campus Ås. Fram til 2013 var Norsk Landbruksmuseum et nasjonalt museum for landbrukshistorie lokalisert til Ås og Norges miljø- og biovitenskapelige universitet. Det hadde som oppgave å drive bevaring, dokumentasjon, forskning og formidling med sikte på å vise utviklingen av det norske landbruket i fortid og samtid.

Faktaboks

Også kjent som
NLM

Museet arbeidet særlig med nyere norsk landbrukshistorie, blant annet for å øke forståelsen for landbrukets rolle i samfunnet. Bevaring av gamle husdyrraser var et av museets hovedsatsingsområder, blant annet gjennom sekretariatshold og prosjekter for Genressursutvalget for husdyr (se genbevaring – husdyr). Meierimuseet ble en del av Norsk Landbruksmuseum i 2005 og ble lokalisert til universitetets første gårds- og forsøksmeieri fra 1901. Meierimuseet hadde en stor samling eldre teknisk utstyr knyttet til melkestell og meieridrift.

Stiftelsen Norsk Landbruksmuseum ble opprettet 1984 av 22 landbruksorganisasjoner, med fast sekretariat fra 1987. Museet åpnet i 1997.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg