Nicaraguakanalen er en prosjektert forbindelse mellom Det karibiske hav og Stillehavet via Nicaraguasenkningen (grenseelven Río San Juan og Lago de Nicaragua).

Faktaboks

Uttale
nicarˈaguakanalen

I 1870 og 1880-årene var det politiske forhandlinger mellom Nicaragua og USA om mudring og konstruksjon av en kanal mellom havene. Partene kom aldri til enighet, og myndighetene i Washington valgte Panamaeidet som kanalområde i 1903. Byggingen av Panamakanalen førte til at prosjektet ble skrinlagt.

Nye initiativ har blitt fremmet senere, det siste i 2013, da president Ortega la fram forslaget om å bygge en inter-oceanisk kanal for å konkurrere med den som går over Panama. Ifølge denne planen skulle kanalen bygges med kinesisk finansiell og teknisk støtte.

Det har fra flere hold blitt stilt spørsmål omkring prosjektets økonomiske, miljømessige eller tekniske gjennomførbarhet, og det er enda lite av planen fra 2013 som har materialisert seg.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg