Nasjonalt råd for ernæring er et faglig uavhengig kunnskaps- og kompetanseorgan oppnevnt av Helse- og omsorgsdepartementet og administrativt tilknyttet Helsedirektoratet. Rådet skal arbeide for å bedre ernæringssituasjonen i befolkningen.

Rådet ble opprettet i 1946 under navnet Statens ernæringsråd som et rådgivende og koordinerende organ for statsadministrasjonen, andre offentlige myndigheter, institusjoner og organisasjoner i saker vedrørende matforsyning, ernæring og kosthold. Rådet ble reorganisert og styrket i forbindelse med Stortingsmelding om norsk ernærings- og matforsyningspolitikk, 1976. I 2003 skiftet det navn til Nasjonalt råd for ernæring.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.