Nasjonalt råd for ernæring er et faglig uavhengig kunnskaps- og kompetanseorgan oppnevnt av Helse- og omsorgsdepartementet og administrativt tilknyttet Helsedirektoratet. Rådet skal arbeide for å bedre ernæringssituasjonen i befolkningen.

Rådet ble opprettet i 1946 under navnet Statens ernæringsråd som et rådgivende og koordinerende organ for statsadministrasjonen, andre offentlige myndigheter, institusjoner og organisasjoner i saker vedrørende matforsyning, ernæring og kosthold. Rådet ble reorganisert og styrket i forbindelse med Stortingsmelding om norsk ernærings- og matforsyningspolitikk, 1976. I 2003 skiftet det navn til Nasjonalt råd for ernæring.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.