Musikkpedagogene Norge

Musikkpedagogene Norge er en sammenslutning av musikkpedagoger, stiftet i 1914, het frem til 2013 Norske Musikklæreres Landsforbund (NMLL). Musikkpedagogene Norge er en interesseorganisasjon bestående av forskjellige lokallag. Lokallagene arrangerer elevkonserter, kurs og seminarer for lærere og elever.

Faktaboks

også kjent som:
NMLL

I årene 1924 til 1927 ble det utarbeidet og vedtatt eksamenskriterier for musikkpedagoger i Norge. Den første musikkpedagogiskeeksamen i NMLL ble avholdt i 1929. Denne eksamensordningen ble avskaffet i 1972. NMLL har siden utarbeidet egne diplomkriterier for piano og sang, og var også aktive i etableringen av musikkonservatoriene, som etter hvert overtok utdanningen av musikkpedagoger.

Musikkpedagogen er NMLLs medlemsblad som bringer fagartikler, konsertanmedelser og nyheter fra lokallagene til medlemmene.

NMLL har siden 1968 arrangert Ungdommens Pianomesterskap. Fra 1988 alternerte denne konkurransen med Ungdommens Sang- og strykermesterskap. Mesterskapet er siden 2003 et samarbeidsprosjekt med Norsk kulturskoleråd, og i dag er dette et tilbud til blåsere, gitar, piano, sang, strykere, perkusjon, duo og ensemble. Mange av Norges mest anerkjente musikere har vært deltagere og prisvinnere ved denne konkurransen.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg