Melody Gardot

Faktaboks

Melody Gardot
Født
2. februar 1985, New Jersey

Artikkelstart

Melody Gardot er en amerikansk vokalist og låtskriver. Tross sitt handikap har hun slått stort gjennom takket være sin sterke stemme og poplåter som har elementer fra jazz og blues .

Bakgrunn

Hun studerte motefag i Philadelphia , der hun i november 2003 ble påkjørt av en bil og pådro seg varige men som innebar at hun fikk svekket syn og ble avhengig av krykker. Gardot hadde tidligere spilt piano, men under det lange sykehusoppholdet lærte hun seg å spille gitar og begynte å skrive sanger som ofte var selvbiografiske. En demo som ble spilt mye på en lokal radiostasjon, samt minialbumet Some Lessons: The Bedroom Sessions (2005), skaffet henne platekontrakt med Verve Records .

Gjennombrudd

Worrisome Heart (2008) og Live From SoHo (2009) gjorde det skarpt på jazzalbumlistene i USA, men det var My One And Only Thrill (2009) som skulle bli Melody Gardots store gjennombrudd. Det nådde 42. plass i USA, tolvteplass i Storbritannia og gikk helt opp til andreplass Norge, der hun også fikk en hit i 2009 med Baby I'm A Fool (tiendeplass). Oppfølgeralbumet The Absence (2012) gikk til topps i Norge. I juni 2015 kom Currency of Man . Høsten 2020 ga hun ut den lavmælte jazzplata Sunset in the Blue .

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg