Medical Mission Sisters

Artikkelstart

Ordnen Medical Sisters ble startet av den østerikiske legen Anna Dengel i 1925 som en katolsk orden for kvinnelige leger. Det var ikke noe nytt med katolske nonne ordner som betjente fattig og syke, men «medical sisters» skilte seg ut som en orden med høyt utdannende kvinner innen medisin. Ordnen legger vekt på å praktisere evangeliet ved å gi profesjonell medisinsk hjelp til fattig og syke som ellers ikke har tilgang på slik hjelp.

I kirkesamfunn utenfor den romersk katolske kirke hadde det blitt startet såkalte zenana misjoner som også rekrutterte kvinnelige leger for å arbeide med kvinner. I 2010 hadde ordenen 500 leger og 100 legmedlemmer som praktiserte i 17 land. Organisasjonen har sitt hovedsete i London.

Den syriske katolske Medical sisters of St. JosephMalabar kysten i India betjener fattige, syke og nødlidende. Nonnene er vanligvis uten høyere medisinsk utdanning.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Litteratur

  • Schödel, Ingeborg (2014). Anna Dengel. Ärztin, Missionarin, Ordensgründerin. Das Unmögliche wagen. Innsbruck: Tyrolia.
  • Smith, Susan (2007). Women in Mission. From the New Testament to Today. New York: Orbis Books.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg